Haftanın En İyi ASMR Videoları (18-24 Haziran)

Merhaba sevgili ASMR izleyicileri,

Bundan böyle Youtube'da yayınlanan en iyi ASMR videolarını haftalık olarak liste halinde sizinle paylaşacağım. Serinin ilkine 18-24 Haziran tarihleri arasında yayınlanan videolarla başlıyoruz. Bu listede mevcut ASMR Youtuberlarının çektiği videolara yer vereceğim. Bir başka yazımda ise yeni ASMRtistlerin videolarını paylaşacağım. ASMR Nedir yazımda da bahsettiğim gibi ASMRtist ASMR videoları çeken youtuberlara verilen isimdir.

Haftanın En İyi ASMR Videoları

Paylaşacağım videolar en iyiden en kötüye doğru değil karışık olarak sıralanmıştır. Zaten en iyi video size en faydalı olan videodur. Kendinize uygun olan videoyu sizin seçmeniz gerekiyor. Videolarla alakalı açıklamalar yazarak size bu seçimde yardımcı olmaya çalışacağım. Farklı türlerde videolar paylaşmaya çalışacağım.



1. Lily Whispers ASMR


Lily, personal attention yani kişisel ilgi türünde bir video ile bu hafta karşımıza çıkıyor. Videoda Lily sakalınızı tıraş ediyor. Bu sırada sizinle sohbet ediyor ve rahatlatmaya çalışıyor. Ear-to-ear kulaktan kulağa bir mikrofon kullanıyor. Yani kameranın sağına konuştuğunda ses sağ kulaklığınıza, sol tarafa konuştuğunda sol kulaklığınıza gelir. Lily soft spoken (yumuşak sesle) konuşuyor. Yani fısıldamıyor ama rahatlatıcı bir tonda konuşuyor. Berberde saçlarını kestirirken uykusu gelen arkadaşlar için makas seslerine de yer verilmiş. Ve berber dayaması yok. :)


2. Scottish Murmurs ASMR


İskoç aksanını daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama dinlemenizi tavsiye ederim. Kanalın isminden de anlaşılacağı üzere ASMRtistimiz bir İskoç ve güzel aksanıyla ASMR videoları çekiyor. Bu videosunda da role-play (rol yapma) türünde karşımıza çıkıyor. Terapist rolünü oynuyor ve rahatlamanız için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu güzel kadından gözlerinizi alıp da uyuyabilir misiniz, orasını bilemiyorum. :)


3. Gentle Whispering ASMR


Gentle Whispering ASMR yani Maria, Youtube'da ASMR videoları çeken en eski youtuberlardan birisi. Aynı zamanda en çok takipçisi olan ve en çok kazanan da kendisi. Çok tatlı ve rahatlatıcı bir sesi vardır. Videolarını titizlikle çeker. Bu videosunda da sizi kanvas olarak kullanıyor. Kameraya ve mikrofona fırçasını sürterek sizi rahatlatmaya çalışıyor. Fırça sesi ASMR dünyasında en sevilen seslerden bir tanesi. Maria'nın güzel sesi dahi sizi rahatlatmaya yetecektir.


4. Pelagea ASMR


Youtube'daki en tatlı ASMRtistlerden birisi olan Pelagea ASMR yine bir close-up (yakın çekim) video ile karşımızda. Sizin yanınıza yatıp sizi uyutmaya çalışıyor. Tabi kaç kişi bu hanımın yanına yatıp da hemen uykuya dalabilir orası muamma. :) Videoda Pelagea birçok trigger'a yer veriyor. Mikrofona üfleme, kameraya dokunma, saç tarama gibi birçok ses türüyle uyumanıza yardımcı olmaya çalışıyor.


5. ASMR PPOMO


Bu videoda Koreli bir hanım kameraya vurarak yani tapping (tıklatma) sesiyle uykunuzu getirmeye çalışıyor. Videoda aynı zamanda eldiven sesleri, tahta sesleri, fırça sesleri de var. ASMRtist videoda hiç konuşmuyor yani video yalnızca trigger sesler üzerine. 


6. Sweet Carol


Bu videoda Güney Amerikanın bağrından kopup gelen bir hanımefendiyi makyaj yaparken izleyeceğiz. Birçok insan makyaj videoları izlerken rahatladığını söylüyor. Bu yüzden makyaj videoları da ASMR dünyasında popüler bir tür. Bu arkadaş videolarını anadilinde yani Portekizce olarak çekiyor. Bu açıdan da farklı bir deneyim olabilir sizin için.


7. ASMR Glow


Bir ear cleaning yani kulak temizliği videosu paylaşmasaydım ASMR takipçileri bana kızabilirdi, o yüzden bu videoyu da listemize ekliyorum. Kulak temizleme videolarında kulak şeklindeki mikrofonlar kullanılıyor ve ASMRtist bu kulağa farklı objeler sürterek sesler çıkarıyor. Ben şahsen bu tarzı pek sevmiyorum çünkü bazen rahatsız edici sesler çıkabiliyor. Ama bu video türünün gayet güzel bir örneği. İzleyip denemenizi tavsiye ederim.


8. Valeriya ASMR


Valeriya bu videoda tamamen sizin yüzünüze odaklanıyor ve size ilgi gösteriyor. Visual ASMR yani görsel ASMR tarzı bir video. Yakın çekim ve kulaktan kulağa fısıltı şeklinde olduğu için rahatlatma konusunda garanti verebilirim. Valeriya da hem göze hem kulağa hitap eden bir Youtuber olduğu için bu tarz videolara yer veriyor genellikle.


9. softlygaloshes


ASMR'ın eskilerinden birisi. Çok severim, biraz değişik bir hatundur. Psikolojik problemler de yaşamıştır ve bu konuda diğer insanlara da yardımcı olmaya çalışır. Ortaya karışık bir video çekmiş. Birçok trigger içeriyor. Orijinal bir tarzı var diyebiliriz. İzleyip kendiniz karar verin.


10. Mol ASMR


Yahu okuduk okuduk ama bir tane bile erkek ASMRtist paylaşmamışsın Yusuf demeyin diye bu arkadaşı da ekliyorum. :) Erkek sesi bende ASMR etkisi yaratmıyor. Bu yüzden izlemeyi sevmiyorum. Ama sizin için izledim birkaç tane ve aralarından bu arkadaşı seçtim. İspanyolca bir video. İyi bir video çekmiş, gerçekten başarılı. Berber rolü yapıyor. Biraz tinerci tipi olsa da rahatsız etmiyor. :)


11. RoseASMR


Öpücük videosu koymasam olmazdı. O yüzden bu güzel hanımın öpücükleriyle yazıma son veriyorum. Bu hafta pek kaliteli öpücük sesi videosu çıkmadı. O yüzden bununla idare edin. Ama bu türle alakalı olarak ayrı bir yazı da yazacağım. Takipte kalın. :)


İyi seyirler, iyi uykular!

Yorumlar